Professionell fönsterputs i Stockholm

Letar du efter effektiva fönsterputsare i Stockholm? Oavsett hur högt upp dina fönster är placerade så har vi kunskap och rätt utrustning för att putsa dina fönster. Med god erfarenhet av speciella förutsättningar skräddarsyr vi vår tjänst efter dina behov och önskemål. Vi tar även hand om stora glasfasader, fönster på stängda innergårdar och takfönster innanför tullarna som kräver specialkompetens.

Fönsterputs StockholmOavsett förutsättning putsar vi fönster i Stockholm till fast pris och ger dig rena fräscha fönster, fria från smuts och salt. Extra prisvärt är att boka löpande abonnemang. Kontakta oss för att boka fönsterputs i Stockholm eller för kostnadsfri offert.

Höga Höjder erbjuder:

 • Professionell rengöring av fönster i Stockholm
 • Fönsterputs på otillgängliga platser med hjälp av rope access
 • Ansvarsförsäkring upp till 10MSEK
 • Kollektivavtal med Fastighetsanställdas förbund

Fönsterputs i Stockholm – vi hjälper företag, fastighetsägare & privatpersoner

Sedan starten för 15 år sedan är vi specialiserade på avancerade arbeten, inte minst inom höghöjdsarbete. Vi bokas ofta för fönsterputsning som kräver specialistkunskaper, som takfönster och stora fasadglas. All personal verksam på tak och höga höjder är EU-certifierade för arbeten på hög höjd.

Våra nöjda kunder finns både bland privatpersoner och företag, där vi erbjuder en effektiv lösning på alla typer av fönsterputsning i Stockholm. Vi uppskattas av kunder som ställer höga krav på kvalitet.

Vår skicklighet som fönsterputsare har gett oss förtroende hos stora kunder, bland ett av Sveriges största förlag, restauranger och exklusiva hotell. Vi rengör fönster i kontorslokaler – och löpande rengöring av skyltfönster.
Vi putsar fönster i Stockholm för städbolag som efterfrågar kompetens för svårare uppdrag och även byggbolag anlitar Höga Höjder. Vi är stolta över en stor privat kundkrets, där vi bara under det senaste året har putsat fönster i över 2500 privata hem.

Från enstaka fönsterputs till löpande abonnemang

Som kund hos Höga Höjder kan du vara spontan och boka in fönsterrengöring i Stockholm till fast pris med kort varsel.
Många av våra kunder har insett fördelarna med ett prisvärt abonnemang, där vi tar hand om rengöringen av dina fönster löpande. Abonnemanget innebär att vi utför utvändig fönsterputs av villor/radhus 4-5 gånger per år. Priset är från 138 kr per tillfälle och efter RUT-avdrag. Du får även 20 % rabatt på ordinarie beställning, då vi även rengör invändigt. Längre ner finner du prisexempel på våra arbeten.

Vill du veta mer om vårat abonnemang?

Här har vi samlat information om vårt fönsterputsbonnemang i Stockholm.

Höga Höjder –  Ett tryggt val med 15 års erfarenhet

Att hitta ett pålitligt företag som levererar fönsterrengöring av hög kvalitet i Stockholm kan vara en utmaning. Höga Höjder har erbjudit fönsterputs i Stockholm i närmare 15 år – och har nischat oss som kvalitetsföretag med expertis inom arbeten på hög höjd.

Vi är idag en väletablerad aktör inom fönstertvätt i Stockholm med skickliga medarbetare och väletablerade samarbeten med partners och uppdragsgivare. Vi har sedan starten hjälpt över 10 000 kunder och utför sedan starten 2008 fönsterputsning i hela Stockholmsregionen. Vi anlitas även för de mer utmanande uppdragen, då vi är experter på de lite speciella förutsättningar som råder innanför tullarna. Inte minst stängda innergårdar med stora glasfasader och takfönster som kräver vår specialkompetens.

Som ett litet personligt företag tar vi oss gärna an fönsterputs i Stockholms trånga och otillgängliga platser. Utrymmen där det inte är lämpligt eller ens möjligt att använda sig av konventionella arbetsmetoder såsom liftar eller byggställningar.

Allt eftersom städerna växer blir även hus och arkitektur högre, gatorna trängre och det blir allt svårare att underhålla/arbeta med utsidorna av hus och övrig infrastruktur. Ofta innebär detta att det ej är lämpligt eller ens möjligt att använda sig av konventionella arbetsmetoder såsom liftar eller byggställningar.

Detta har i sin tur lett fram till ett arbetssätt som innefattar användning av rep och selar. Arbetsmetoden kommer i grund och botten från grottforskningen där trånga utrymmen kräver specialist kunskaper. Övriga användningsområden är tex oljeplattformar eller andra off-shore anläggningar där möjligheten att använda liftar och ställningar ej finns.

 

Förmånlig fönsterputs med RUT-avdrag

Rengöring av fönster är en extra förmånlig tjänst om du som privatperson använder ditt RUT-avdrag. Vi på Höga Höjder tar givetvis hand om allt pappersarbete och du får avdraget direkt på fakturan. Det enda du behöver göra är att meddela oss om du vill använda dig av RUT.

 • RUT-avdrag är kopplat till arbetskostnad och rabatterar priset med 50 procent.
 • Den totala summan att utnyttja per år och person är 25 000 kr.
 • Över 65 år? Då är den totala summan per år och person 50 000 kr.

Prisexempel på fönsterputsning i Stockholm

När du efterfrågar offert ger vi dig ett fast pris, baserat på bland annat antal fönster, deras storlek och placering och eventuella behov av specialutrustning. Nedan några prisexempel för att ge dig en uppfattning om prislappen på våra tjänster. Här kan du även se vår prislista för fönsterputsning.

Villa/Radhus

Fönsterputsning av villor / radhus och andra byggnader från 800 kr per tillfälle. Vi har hög kapacitet och de verktyg som krävs för att även kunna putsa de svårare fönstren.

Företag

Höga Höjder utför fönstertvätt i många varianter till olika företag, såsom fönsterputs av kontorslokaler och abonnemang för skyltfönster.
Ring oss på 08-410 470 14 för mer information.

Lägenhet

Fönsterputs av lägenheter från 445 kr per tillfälle. Vi putsar även inglasade balkonger och takfönster. Utbildad personal som ni enkelt kommunicerar med.

Prisexempel för Privatpersoner

Engångsbeställningar:

 • Torsten på Djurgården: Bor i en stor villa i tre plan. Huset har 45 st fönster som putsas på 4 sidor. Han önskar även karmtvätt och fönsterna kräver att en servicebil finns på plats. Hans pris blir då 3275kr efter RUT-avdraget.
 • Anna på Gärdet: Bor i en lägenhet om 4 rok med sin familj. Hon har 11 st fönster som putsas på 4 sidor. Hennes pris skulle bli 645kr efter RUT-avdraget.

Återkommande beställning med abonnemang:

 • Tomas på Norrmalm boende i en lägenhet i markplan: Tomas har 18 stycken fönster i sin lägenhet, han vill även att vi torkar av hans fönsterbleck och putsar hans källarfönster. Tomas betalar 216 kr per tillfälle efter RUT-avdraget.
 • Peter i Spånga boende i tvåvåningshus: Peter har ett tvåvåningshus med fasta spröjs, han har 23 fönster på nedervåningen och 4 stycken på övervåningen. Han vill även att vi rengör fönsterbågarna och karmarna. Peter betalar 365 kr per tillfälle efter RUT-avdraget.

Här hittar du en komplett prislista för fönsterputs.

Prisexempel för Företag

Höga Höjder utför skräddarsydd fönsterputsning till företag med vitt skilda verksamheter. Från kontor till hotell, restaurang, butiker/skyltfönster samt löpande rengöring för större kommersiella fastigheter.
Ring oss på 08-410 470 14 för mer information samt offert.

Så räknar vi fönster

Det finns många sätt att räkna fönster, fönsterpartier, rutor och spröjs. Här redovisar vi hur vi räknar när vi lämnar offert på fönsterputs.

I exemplet ovan räknar vi 2 spröjsade fönster.
I exemplet ovan räknar vi 3 fönster.
I exemplet ovan räknar vi 4 fönster.

Förtydligande:

 • Varje del av ett ”Fönsterparti” som går att öppna separat räknar vi som ett separat fönster.
 • För fasta fasadglas som åtskiljs av lister räknas varje enskild ”Ruta” som ett fönster.

Snabb offert

Det är enkelt att anlita oss även om det gäller fönster på hög höjd eller fönster med komplex placering. Vi tar med oss den utrustning som krävs för arbetet. Hög arbetshöjd är definitivt inga problem för Höga Höjder.

Vi hjälper privatpersoner, restauranger, kontor, butiker, villor, radhus, lägenheter och fastighetsägare med professionell fönsterputs. Kontakta oss idag för kostnadsfri offert: fyll i vår offertförfrågan eller ring oss direkt på 08- 410 470 14. Vi ser fram emot att ta  hand om din utsikt!

Här kan du se våra fullständiga villkor.

Vanliga frågor om fönsterputs

 • Vad kostar det att få hjälp med att putsa fönstren hemma?
  Vi jobbar alltid med fasta priser och ger dig en individuell offert. Antingen kan du använda kalkylatorn på vår hemsida alternativt ringa oss på 08-410 470 14 för snabb och smidig offert.
 • Måste jag förbereda något innan ni kommer för att putsa mina fönster?
  Innan vi kommer behöver du flytta undan eventuella möbler samt saker som står i/framför dina fönster. Gardiner brukar räcka att dra åt sidan.

För svar på fler vanliga frågor, se vår FAQ här.

Övriga tjänster som ofta utförs tillsammans med fönsterputsning

Många av våra kunder väljer att nyttja fler av våra tjänster när fönsterputsning bokas in. På hösten handlar det ofta om en översyn av tak och rensning av hängrännor inför vintern. Vid taköversyn kontrollerar vi om ni har trasiga takpannor som behöver bytas och att  hängrännorna är fria från löv och skräp som kan hindra avrinningen från taket.

Många väljer även att anlita oss för taktvätt och rengöring av solceller som sitter på taken. Vid taktvätt tar vi bort mossa och annan påväxt från taket som kan skada takpannorna genom frostsprängningar. Vi applicerar även ett medel som hindrar framtida påväxt under några år. Att utföra taktvätt förlänger takets livslängd och hindrar framtida läckage.
Rengöring av solceller görs med ett speciellt skonsamt system som inte repar eller skadar solcellerna. Genom att rengöra sina solceller försäkrar du dig om att effekten inte blir lägre på grund av påväxt eller annat som kan lägga sig på solcellerna. I samband med fönsterputs kan vi även rengöra takbjälkar eller andra svåråtkomliga ställen som samlar damm. Vi utför även rengöring av kristallkronor om så önskas.
Vill ni beställa någon av ovanstående tjänster separat går det givetvis utmärkt att göra.

Våra fönsterputsare

Christian - fönsterputsare på Höga höjder

Christian

Christian är delägare och har arbetat med fönsterputs i över 20 år.

Dan - fönsterputsare på Höga höjder

Dan

Dan är delägare och har arbetat med fönsterputs i över 20 år.

Glenn - fönsterputsare på Höga höjder

Glenn

Glenn har arbetat hos oss sedan 2013.

Victor - fönsterputsare på Höga höjder

Victor

Victor har arbetat hos oss sedan 2017.

Sebastian - fönsterputsare på Höga höjder

Sebastian

Sebastian har arbetat hos oss sedan 2017.

Pasi - fönsterputsare på Höga höjder

Pasi

Pasi har arbetat hos oss sedan 2019.

Våra partners

Personal med ID-brickor

Kollektivavtal med Fastighetsanställdas Förbund

Certifierad Personal

Försäkrade upp till 10 MSEK

Högsta Kreditvärdighet